Voor ieder bedrijf, groot of klein, kan een bedrijfsadviseur uitkomst bieden. Een bedrijfsadviseur, ook wel managementconsultant genoemd, adviseert over het algemeen over beleidsvraagstukken binnen de organisatie waar hij of zij werkzaam is. Vaak is een bedrijfsadviseur gespecialiseerd in een apart vakgebied. Bedrijfsadviseurs hebben vaak ruime kennis opgedaan in het bedrijfsleven en zijn daarmee praktische professionals die u zeer goed van dienst kunnen zijn. Maar hoe vergelijkt u nu het aanbod van bedrijfsadviseurs? Wat onderscheidt de goede van de minder goede? In dit artikel geven wij u een aantal tips om bedrijfsadviseurs te vergelijken.
1. Focus op specialisten
Bedrijfsadviseurs worden vaak in de arm genomen om bepaalde problemen binnen de organisatie op te lossen. Zorg er dus voor dat de persoon die u op het oog heeft een specialist is op het gebied van uw probleem. Dat kan fiscaal zijn of juist bestuursmatig. Een bedrijfsadviseur kost nu eenmaal geld, daarom is het fijn als uw bedrijfsadviseur zo efficiënt en snel mogelijk uw probleem oplost.
2. Recensies
Om een goede keuze te maken tussen verschillende adviseurs kunt u het beste recensies bekijken van eerdere opdrachtgevers. Vaak maken adviseurs gebruik van een gastenboek of een recensie-tool op hun website. Op deze manier krijgt u een beter beeld van de adviseur zelf en zijn of haar werkzaamheden. Wanneer u voormalige opdrachtgevers via google opzoekt kunt u vaak eenvoudig contact leggen met hen om zo meer informatie te krijgen over een potentiële adviseur.
3. Goed gevoel
Zorg er voor dat wanneer u contact heeft met een adviseur u nagaat of u een goed gevoel heeft bij uw adviseur. Vaak zegt uw gevoel een hoop over een eventuele vruchtbare samenwerking. Zeker wanneer de omstandigheden binnen uw organisatie hectisch kunnen zijn is het fijn als u en uw adviseur op een professionele en goede manier kunnen communiceren. Neem dus vooral de tijd voor dergelijke kennismakingsgesprekken om na te gaan of er een goede klik is.
4. Afspraken en contract
Bepaal goed welke afspraken u maakt met een bedrijfsadviseur. Wat wordt er van uw adviseur verlangt, in welke tijdsperiode zal hij of zij werkzaam zijn en welke beloning staat hier tegenover. Probeer al deze zaken zo goed mogelijk op papier te zetten. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn en is de kans groter dat een goede samenwerking en een goede oplossing voor uw probleem ontstaan.
Bent u op zoek naar een geschikte bedrijfsadviseur die u kan helpen bij eventuele problemen? Bekijk dan gerust eens onze website of neem contact met ons op. Wij van MKBcrisisadvies zijn specialisten op het gebied van crisismanagement en helpen u daarom, indien nodig, graag verder!